Waarom stage lopen bij Studentpower?

Wij zijn Xun Arends (23) en Wilja Brink (18) en wij zijn eerstejaars Human Resource management (HRM) studenten van de hogeschool Saxion in Deventer. De afgelopen week hebben wij stage mogen lopen bij Anne & Anne van Studentpower. Tijdens onze stage hebben wij veel geleerd, gezien en gedaan. Daarom gaan we nu vertellen waarom je echt stage moet komen lopen bij Studentpower, want dit is gewoon de leukste stageplek ooit!   

 1. Het is een start-up
  Studentpower is een snelgroeiende start-up, om deze reden is er dus ook heel erg veel te doen op verschillende werkvlakken. Hierdoor krijg je als stagiair bij Studentpower niet alleen heel veel kennis over je eigen vak, maar leer je meteen wat van alle andere werkvlakken. En die kennis is natuurlijk superhandig! 
 2. Het is een jong en een enthousiast team
  In het team werk je met jonge mensen, en dat is natuurlijk niet zomaar. Doordat Studentpower zich op een specifieke doelgroep focust, namelijk de studenten, willen ze daar ook zo dicht mogelijk op staan. Ze zijn heel erg enthousiast als je komt stagelopen en dit stralen ze ook elke dag uit. Je mag alles leren wat je maar wilt en kunt ook alles aan hen vragen. 
 3. Geen één dag is hetzelfde
  Omdat het een snelgroeiend bedrijf is, is het elke dag weer een verassing wat je gaat doen. Zo ben je de ene dag bezig met recruitment en de volgende dag focus je je weer op het maken van TikTok’s (Volg ons dus allemaal even op TikTok voor de leukste filmpjes! @studentpowercom). Zo blijft de stage erg divers en hoef je je geen dag te vervelen. En het grote voordeel is dat de tijd zo voorbijvliegt, want voor je het weet stap je alweer in de trein naar huis.  
 4. Niet kijken maar doen!
  Bij een beroeps oriënterende stage is het meestal enkel oriënteren en meelopen met een collega, maar bij Studentpower is dat niet het geval. Je krijgt op de eerste dag een duidelijke briefing waarbij je de belangrijkste aspecten van het bedrijf leert kennen. Wij hebben de ervaring dat je de agenda voor een dag krijgt, waarbij je de vrijheid hebt om zelfstandig uit te zoeken hoe je de verwachte resultaten behaald 
 5. Diverse oriëntatie richtingenStudentpower is een dynamisch bedrijf waar je achter de schermen met meerdere richtingen te maken krijgt, hierbij kan je denken aan recruitment, marketing en sales. Je krijgt diverse taken waardoor je iedere dag iets anders aan het doen bent. Door het vertrouwen van je collega’s krijg je het zelfvertrouwen om dingen te ondernemen zoals studenten benaderen, klanten werven en met eigen ideeën te durven komen. 
 6. Niks is te gek, alles mag
  Wat het zo leuk maakt om hier stage te lopen is dat je de vrijheid hebt om zelf iets te bedenken en daadwerkelijk uit te voeren. Het wordt gelijk vanaf het begin al duidelijk gemaakt dat alles kan en mag en dit wordt tijdens je stage ook meerdere keren herhaald. Mocht je dan een idee hebben en je hebt daar hulp bij nodig dan staan ze graag voor je klaar om mee te denken of je een handje te helpen. Niks is te gek!
 7. Van fouten kun je leren
  Omdat je zoveel vrijheid krijgt kan het best overweldigend zijn in het begin. Doordat ze dat zelf ook weten geven ze ook gelijk aan dat het niet erg is als iets niet gelijk lukt. Ze zorgen ervoor dat je genoeg mogelijkheden hebt om te oefenen met de vaardigheden waar je nog moeite mee hebt en creëren een goede sfeer waardoor je meer op je gemakt bent en ook daadwerkelijk fouten durft te maken. Daarnaast geven ze je ook opbouwende feedback terug en tips hoe iets beter kan.  Zo ben je wel elke dag bezig met je eigen ontwikkeling en leer je echt wat van de stage. 

Kortom, het was een superleuke en leerzame week bij Studentpower waar wij als stagiaires ook echt de aandacht kregen en in het middelpunt stonden. We hebben veel zelfstandig mogen oppakken en daar ook van geleerd. We raden iedereen aan om stage te lopen want het is ervaring om nooit te vergeten!  

Groetjes Wilja & Xun 

Leave a Comment