Voormalig Executive van Booking.com leidt de lancering van Student Power in het VK

Online banenplatform Student Power heeft een dochteronderneming in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd om studenten die op zoek zijn naar werk in contact te brengen met bedrijven die op zoek zijn naar hun vaardigheden. 

“Het VK heeft een behoorlijk aantal universiteiten van wereldklasse, dus we verwachten dat onze diensten populair zullen zijn bij zowel studenten die op zoek zijn naar parttime werk, stages, startersbanen en stages, als werkgevers die graag eerder dan hun concurrenten in contact komen met getalenteerde individuen”, zegt Rachel Howes, directeur van Student Power Limited.

“Tekort aan talent vormt een serieuze uitdaging voor bedrijven, dus het unieke technologieplatform van Student Power zal hen een voorsprong geven”, zegt Howes, die van 2006 tot 2013 de Managing Director UK & Ireland was van de Europese technologiegigant Booking.com.

Student Power Limited is een volledige dochteronderneming van Hengelo, het in Nederland gevestigde Student Power BV.

“Rachel zal ervoor zorgen dat onze groei in het VK zowel snel als soepel verloopt. Ze begrijpt de markt, heeft ervaring met het opzetten en aansturen van een tweezijdig digitaal platform en haar netwerk binnen zowel de corporate als de academische sector is indrukwekkend. Omdat ze al investeerder is in Student Power, kent ze het bedrijf goed, wat betekent dat we een vliegende start zullen maken”, zegt Anne Koolen, CEO, Student Power.

“We wisten dat het VK een goede markt zou zijn, maar de gegevens bevestigden onze keuze. Het is voor ons een logische keuze om naar Groot-Brittannië te komen. We volgen de data op ons platform om te zien waar we naartoe gaan. Zo hebben we Spanje gevonden, waar we nu samenwerkingen hebben met zo’n twintig universiteiten, en zo gaan we ook in de toekomst verder’, zegt Koolen.

Volgens het CBS stonden er eind juni 327 duizend vacatures open, terwijl er in Nederland nog nooit meer dan 300 duizend vacatures open stonden daarvoor.

“Voor bedrijven in Nederland is dit een unieke kans om ook talenten uit landen als het VK en Spanje aan te trekken. In deze landen zitten veel goede, gemotiveerde, hoogopgeleide, getalenteerde jonge mensen die graag aan hun toekomst werken”, zegt Koolen.

 

Over Student Power

Student Power is een online banenplatform dat ambitieuze studenten helpt bij het vinden van parttime werk, stages, startersbanen en traineeships bij bedrijven die hun vaardigheden nodig hebben. Werkgevers kunnen vacatures voor studenten plaatsen en studenten kunnen daar rechtstreeks op solliciteren, waardoor werkgevers direct in contact kunnen komen met jong talent. Het platform helpt studenten werkervaring op te doen in hun vakgebied en geeft werkgevers in een vroeg stadium van de loopbaan van studenten toegang tot talent. Er is geen tussenpersoon, wat het platform anders maakt dan uitzendbureaus. Daarnaast kan jong talent Student Power om hulp en advies vragen over hun loopbaan, het maken van een CV of sollicitiatie brief of het voorbereiden van een sollicitatie gesprek. Het platform onderscheidt zich van reguliere vacaturesites door het opzetten en onderhouden van actieve relaties met universiteiten en scholen in heel Europa.

Bron CBS: https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/dashboard-arbeidsmarkt/vacatures

Related Posts

Leave a Comment