Student Power werft Eva als Project Manager App & Website voor schone energie campus The Green Box

Foto: Anne Koolen (CEO, Student Power) voerde de sollicitatiegesprekken namens Student Power en werkt aangenomen sollicitant Eva Velt (Project Manager App & Website, The Green Box) in.

Cleantech campus The Green Box in Hengelo (Overijssel) kiest Student Power voor de werving, selectie en het inwerken van een nieuwe Project Manager. Binnen twee weken stelde Student Power de geselecteerde kandidaat voor aan Jes Theuws, de organisator, begeleider en verantwoordelijke voor alle vastgoed- en beheer gerelateerde zaken van The Green Box.

“Wij hadden spoedig een goede project manager nodig die ons kon helpen met het opzetten en implementeren van onze nieuwe app en website. Deze app en website gaan alles rondom onze schone energie campus aansturen, van het boeken van faciliteiten tot het organiseren van events en het betalen van facturen. Hiervoor zochten wij een jong getalenteerd iemand die de taal spreekt van de jonge startup ondernemers die uiteindelijk deze interfaces gaan gebruiken. Een van onze grootste uitdagingen bij het werven van jong talent is dat wij hun taal niet spreken en hierdoor niet de juiste doelgroep bereiken in onze wervingscampagnes. Student Power is flexibel, toegankelijk en legt makkelijk contact met jong talent. Dus uiteindelijk was het een eenvoudige keuze voor ons om met hen in zee te gaan,” aldus Jes Theuws.

Student Power zorgde voor het schrijven van de vacature tekst. Na goedkeuring van The Green Box is deze online gezet op studentpower.com en ging het team van Student Power aan de slag met het werven van kandidaten.

“Deze vacature kwam toevallig op mijn pad. Ik was in eerste instantie wat terughoudend omdat ik al een paar jaar ben afgestuurd, maar de kans was te mooi om het niet te proberen. Ik las direct de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid die bij het project komen kijken. Daarnaast zag ik een baan waarbij ik veel kan bijleren. De banen op de site van Student Power lijken gericht te zijn op ambitieuze studenten en starters, dus ik ga hier in de toekomst zeker weer op kijken wanneer dit project afgerond is,” aldus Eva Velt.

“Al gauw kwamen er veel goede sollicitanten op de vacature, waarvan er een stuk of 10 aan alle vereisten voor de functie voldeden. Het was geen eenvoudige keuze tussen al deze goede kandidaten, maar we deden een eerste selectie en voerden sollicitatie gesprekken met drie kandidaten,” aldus Anne Koolen.

“Eva heeft een Bachelor in Creative Technology gedaan op de Universiteit Twente en daarnaast uit eigen interesse ervaring opgedaan in het bouwen van websites als ZZP’er. De opleiding Creative Technology heeft haar geholpen om een soort helicopter view te krijgen van de processen waar ze zich mee bezig gaat houden tijdens dit project. Daarnaast realiseerde Eva promotionele campagnes voor merken zoals Booking.com, Monki en Rituals van begin tot eind, wat erg goed van past komt tijdens de implementatie van nieuw gebouwde features voor de app en website,” vervolgt Anne.

En dus was Eva één van de drie kandidaten die werd uitgenodigd voor een gesprek op The Green Box campus. Uiteindelijk is Eva uit deze gesprekken geselecteerd en voorgedragen aan The Green Box.

“Eva is erg deskundig, spontaan en enthousiast. Dus wij waren het met Student Power eens dat dit zij een uitstekende kandidaat voor deze functie is. Onze ervaring met Student Power als bedrijf zijnde was dan ook zeer positief. Het proces is heel snel en soepel verlopen. Wij zijn tevreden over de duidelijkheid en het nakomen van de afspraken,” zegt Jes Theuws.

“Tijdens het selectieproces heb ik twee ontmoetingen gehad. Bij degene van wie ik de werkzaamheden ga overnemen en bij diegene die alles rondom vastgoed aanstuurt. Tijdens de gesprekken ervaarde ik direct een klik. De sfeer was informeel en toch zakelijk. Dat vind ikzelf een prettige manier van werken en communiceren. De knoop werd al snel doorgehakt en ik kon gelijk beginnen. Super, ik heb er zin in!” zegt Eva.

Related Posts

Leave a Comment