Coöperatie Hof van Twente Op Rozen

  • Oude Diepenheimseweg 9, Markelo BE, 7475 MP View on Map
Add a review
  • Social Links:

Overview

  • Sectors Aarde & Milieu , Business, consultancy en management , Psychologie en sociale zorg
  • Posted Jobs 0
  • Viewed 117

Company Description

Wat is coöperatie Hof van Twente op Rozen?

Hof van Twente Op Rozen is een ledencoöperatie van en voor alle inwoners van Hof van Twente. De leden zijn dus samen de eigenaar van de coöperatie. Als lid kun je meedenken, meepraten en meebeslissen. Coöperatief is: met elkaar, voor elkaar en van elkaar. Zo profiteren we samen van de zon.

We streven ernaar om een grote bijdrage te le leveren aan het energieneutraal maken van onze gemeente door grote daken in onze gemeente met zonnepanelen te beleggen. Dit noemen we zonnedaken. Dat kunnen daken van agrariërs, bedrijven of appartementsgebouwen zijn.

Hierbij benutten we de Regeling verlaagd tarief energiebelasting bij collectieve opwek, beter bekend als de ‘postcoderoosregeling’. Die maakt het mogelijk dat mensen, als lid van een coöperatie die investeert in groene stroomproductie in de eigen buurt, de energiebelasting over de door de coöperatie geproduceerde stroom terug ontvangen. We gebruiken daarbij het ‘Op Rozen concept’ van onze partner Coöperatie Op Rozen Facilitair (CORF).

Afhankelijk van wat de leden willen, kunnen we ons ook gaan bezighouden met andere collectieve projecten die in de energietransitie passen.

Om de in Hof van Twente opgewekte stroom te kunnen leveren aan onze leden is een energiebedrijf met leveringsvergunning nodig. Daarom werken we samen met  coöperatie om | nieuwe energie. Dat is een energiebedrijf waar we samen met inmiddels meer dan 35 andere lokale energiecoöperaties lid en mede-eigenaar van zijn. De coöperatie werkt voor de investeringen in zonnedaken samen met bedrijven in de gemeente.

 

Leave Your Review

  • Overall Rating 0