DHL kiest Student Power als strategische partner voor het werven van jong talent

Schiphol, 11 November 2021

DHL, het bedrijf dat de Formule 1 auto’s voor de Grand Prix en de auto’s van de James Bond filmset vervoerd, kiest Student Power als partner voor het werven van jong talent. Student Power is de eerste externe partij waar DHL een strategische samenwerking mee afsluit voor het specifiek werven van jong talent.

“Wij zetten ons al jaren in om jong talent te helpen het maximale uit zichzelf te halen, zo hebben we sinds 2011 ons eigen interne platform voor young professionals waar zij diverse trainingen kunnen volgen. Middels de nieuwe samenwerking met Student Power hopen wij nog meer ruimte te bieden aan young potentials. Daarnaast zijn wij erg onder de indruk van de nieuwe ontwikkelingen van Student Power en verwachten wij dat het voor ons gaat functioneren als een vooruitstrevende employer branding tool,” aldus Suzanne van Rijn, Senior Corporate Recruiter bij DHL.

Talenten programma’s & trainingsmogelijkheden

“DHL is een geweldige toevoeging op ons platform vanwege de vele trainingsmogelijkheden en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van young potentials,” aldus Anne Koolen.

Bij DHL worden uitblinkers soms al aangenomen met het oog op een toekomstige management functie. Middels een trainingsprogramma kan jong talent binnen twee jaar in een leidinggevende rol terecht komen en krijgen zij de mogelijkheid om evenementen, seminars en netwerk borrels bij te wonen. Afgelopen jaar is iemand van de customer support afdeling zelfs binnen 1 jaar tijd doorgegroeid tot supervisor van de afdeling.

Solliciteren bij DHL

Wanneer een kandidaat binnen komt via Student Power, wordt er een eerste selectie gemaakt op basis van het CV. Bij een passend profiel wordt er een telefonische screening gedaan, waarna een kandidaat mogelijk uitgenodigd wordt voor een eerste sollicitatie gesprek met de hiring manager en een collega van de afdeling. Daarna wordt er ook een objectieve assessment gedaan die aan de ene kant de competentie en drijfveren voor de specifieke functie meet, en aan de andere kant de intelligentie van de kandidaat. Ook de bereidheid om nieuwe dingen te leren is een van de factoren die DHL meet.

Diversiteit is bij de werving & selectie van nieuwe medewerkers een belangrijk thema binnen het bedrijf. Vaak is alleen de Engelse taal een vereiste om bij DHL te werken en ook internationaal talent maakt een kans om door te groeien naar een management positie.

Go Green

“Wij vinden het belangrijk om met jonge mensen samen te werken die een visie hebben over de toekomst, onder andere op het gebied van klimaat. Ons doel is om uiterlijk in 2050 CO2 neutraal te zijn en hier zijn we nu al volop mee bezig. Zo vervangen we oude voertuigen voor elektrische en doen al onze nieuwe medewerkers verplicht een zogenoemde GO GREEN training, waarin ze leren hoe ze zowel op kantoor als vanuit huis bij kunnen dragen aan een schonere leefomgeving,” vervolgt Suzanne van Rijn.

DHL heeft ook een andere slimme kijk op het verminderen van hun uitstoot. Zo werken ze lean waardoor ze minder ruimte nodig hebben dan concurrenten en voeren ze veel proces verbeteringen door, mede mogelijk gemaakt door het slim inzetten van data.

Werven in grote aantallen

DHL en Deutsche Post vormen het grootste post- en logistiekbedrijf ter wereld (Deutsche Post DHL Group). Ze hebben een half miljoen medewerkers in meer dan 220 landen en regio’s, waarvan 6.000 DHL Parcel medewerkers alleen al in de Benelux. DHL verwacht het komende jaar in totaal 40 nieuwe kandidaten aan te nemen via Student Power op de DHL Freight en DHL Global Forwarding business units. Ze verwachten met name jong talent aan te nemen op het gebied van bedrijfskunde, internationale bedrijfskunde en data science.

“De behoefte aan Bedrijfskunde en Data Science kennis is enorm groot bij bedrijven, en laat dit nu precies de vakgebieden zijn die goed passen bij generatie Z: een generatie die volledig digitaal is opgegroeid en erg ondernemend is,” aldus Koolen.

Over DHL Freight & DHL Global Forwarding

Zowel DHL Freight als DHL Global Forwarding zijn business units van DHL en focussen op het B2B markt segment, wat inhoudt dat vrijwel alles boven de 5 pallets vervoerd wordt door deze business units. DHL Global Forwarding focust hierbij op de lucht- en zeevracht en is dan ook heel internationaal gericht. DHL Freight richt zich ook op zakelijke klanten, maar dan middels weg transport. Dit betekent dat de internationale focus voornamelijk op gebieden die middels de weg te bereiken zijn ligt.

Over Student Power

Student Power is een online banenplatform dat ambitieuze studenten helpt bij het vinden van parttime werk, stages, startersbanen en traineeships bij bedrijven die hun vaardigheden nodig hebben. Werkgevers kunnen vacatures voor studenten plaatsen en studenten kunnen daar rechtstreeks op solliciteren, waardoor werkgevers direct in contact kunnen komen met jong talent. Het platform helpt studenten werkervaring op te doen in hun vakgebied en geeft werkgevers in een vroeg stadium van de loopbaan van studenten toegang tot talent. Er is geen tussenpersoon, wat het platform anders maakt dan uitzendbureaus. Daarnaast kan jong talent Student Power om hulp en advies vragen over hun loopbaan, het maken van een CV of sollicitiatie brief of het voorbereiden van een sollicitatie gesprek. Het platform onderscheidt zich van reguliere vacaturesites door het opzetten en onderhouden van actieve relaties met universiteiten en scholen in heel Europa.

Solliciteren?

Lijkt het je leuk om bij DHL te werken? Kijk dan hier naar de openstaande vacatures van DHL Global Forwarding en hier naar de openstaande vacatures van DHL Freight.

Staat hier niets tussen wat bij jou past, maar wil je wel graag solliciteren bij DHL? Stuur dan een mailtje naar info@studentpower.com.

 

Related Posts

Leave a Comment