Bonnie (22) is aangenomen als Growth Marketing stagiaire bij duurzame ondergoed startup Moja uit Rotterdam

Foto: Bonnie (growth marketing stagiaire, Moja) en Elissa Glorie (mede oprichter, Moja) bij CIC Rotterdam.

Rotterdam, 3 augustus 2021 

Bonnie (22) studeert Digitale Marketing aan de Universiteit van Amsterdam en schreef zich in op Student Power om zo een marketing stage te vinden. Inmiddels heeft ze een Growth Marketing stage gevonden bij de Rotterdamse startup Moja, een bedrijf opgericht door de jonge ondernemers Elissa Glorie en Thom Uildriks.

De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat bij 10-15% van de moeders in ontwikkelingslanden die overlijden de doodsoorzaak een infectie is die directe oorzaak is van onhygiënische omstandigheden. Moja is een duurzaam ondergoedbedrijf dat streeft om goede hygiëne voor iedereen mogelijk te maken. Bij elk verkocht ondergoed maakt iemand in Tanzania ook een ondergoed of herbruikbaar maandverband, dat samen met gezondheidsvoorlichting lokaal wordt gedistribueerd. Op deze manier ontwikkelt Bonnie niet alleen haar praktische vaardigheden tijdens haar stage, maar draagt ze ook bij aan betere hygiëne voor vrouwen in Afrika.

@Bonnie: Hoe was jouw zoektocht naar een stage?

“Mijn stage zoektocht was in het begin zwaar, omdat ik moest uitzoeken waar ik er een kon vinden, welke middelen tot mijn beschikking stonden en hoe ik mij moest voorbereiden op het sollicitatiegesprek. Ik had op veel vacatures gesolliciteerd en had drie sollicitatiegesprekken voordat ik Student Power tegen kwam, waar ik mijn huidige stage uiteindelijk gevonden heb. Op Student Power werd de voor mij belangrijke informatie op een zeer duidelijke en fijne manier weergegeven. Ik wist precies wat ik kon verwachten. Ik heb gesolliciteerd op de vacature van Moja, werd uitgenodigd voor een gesprek en moest daarna nog een case-assignment doen. Uiteindelijk was ik super blij dat ik een telefoontje kreeg dat ik was aangenomen!”

@Elissa: Wat is jullie grootste uitdaging bij het aannemen van jong talent en waarom hebben jullie voor Student Power gekozen?

“Onze grootste uitdaging is het vinden van jong talent. Als kleine sociale onderneming hebben we geen geld voor de traditionele uitzendbureaus, noch het netwerk van een groter team om naar uit te reiken. Toen we Student Power tegenkwamen, sprak hun boodschap ons meteen al aan, vooral hoe het bedrijf zelf ook wordt gerund en geleid door studenten.”

@Elissa: Hoe was jullie ervaring met Student Power?

“Onze ervaring met Student Power was geweldig! Elke sollicitant was zeer enthousiast en gepassioneerd en we wisten goed wat hun interesses en potentiële groeipaden waren. We begrijpen dat studenten die op zoek zijn naar een stage niet veel ervaring hebben, maar vinden het tof om te zien dat ze nieuwsgierig zijn naar een aantal verschillende gebieden en veel willen leren. Dat is wat elke sollicitant ons echt liet zien. Tijdens het opzetten van ons account was er een kleine kinderziekte, maar het Student Power-team was erg open voor feedback en loste het snel op, dus ik denk dat het platform heel snel zal verbeteren! Ze lijken ook erg goed verbonden met studenten van universiteiten in het hele land en we zouden in de toekomst zeker weer een beroep doen op Student Power om jong talent aan te trekken.”

@Bonnie: Wat zie jij als jouw grootste prestatie tot nu toe?

“Een van de dingen die ik als mijn grootste prestatie beschouw, is dat ik naar de universiteit kan gaan en een universitaire bacheloropleiding kan doen. De reden hiervoor is dat ik de eerste van mijn familie ben die hoger onderwijs volgt en dit heb ik bereikt ondanks mijn immigratie achtergrond.”

@Elissa: Wat zijn de kwaliteiten van Bonnie en de andere sollicitanten op jullie vacature?

“Uiteindelijk hebben we drie kandidaten van Student Power uitgenodigd voor een gesprek. Alle kandidaten toonden een grote interesse in de social impact en duurzaamheidssector, wat we erg tof vonden om te zien. Uiteindelijk hebben we Bonnie geselecteerd voor de stage. Ze is erg leergierig en gaat steeds op zoek naar nieuwe ervaringen en kansen. We waren ervan onder de indruk dat ze al een aantal online marketingcursussen (van o.a. Google) had gevolgd om haar praktische vaardigheden te ontwikkelen. We zagen dat ze echt moeite gestopt had in haar sollicitatie en tot nu toe heeft ze deze mentaliteit van hard werken, het leren en toepassen van kennis en continue verbeteren doorgezet tijdens haar stage.”

@Bonnie: Wat wekte jouw interesse in Moja?

“Een van mijn favoriete dingen aan het bedrijf is de hoeveelheid vrijheid die we krijgen om te ontdekken en experimenteren. Tijdens mijn stage krijg ik basisinstructies over de taken en meestal wordt van ons als stagiaires verwacht dat we zelf uitzoeken hoe we om die specifieke taak uit te voeren. Voor sommige mensen is het moeilijk, omdat je het vermogen moet hebben om dingen uit te vinden, creëren, structureren en strategiseren, waar je ook aan werkt. Maar voor mij is het een geweldige kans om mezelf uit te dagen en om echt te ontdekken waar ik goed in ben.”

@Bonnie: Waarom vond je deze specifieke stage interessant?

“De stage wekte mijn interesse vanwege de manier waarop Elissa en Thom zaken doen. Iets dat tijdens bijna elke bijeenkomst wordt genoemd, is dat we een goede hygiëne voor iedereen aan het realiseren zijn, en dit is een echt leitmotif geworden waar ik aan denk bij het uitvoeren van al mijn werkzaamheden. Ik heb nog nooit een commerciële onderneming ontdekt die mensen helpt die niet dezelfde kansen krijgen als wij in het Westen. Meestal zijn dit non-profitorganisaties die zich inzetten voor het verbeteren van de levens van anderen. Ik was erg benieuwd hoe Moja via e-commerce kansen creëert voor mensen in minder ontwikkelde landen en besloot uit nieuwsgierigheid te solliciteren voor deze stage.”

@Elissa: wat kunnen studenten verwachten van jullie sollicitatieproces?

“Als we een nieuwe functie beschikbaar hebben beginnen we met het schrijven van een vacature inclusief verantwoordelijkheden en gaan we kijken naar de beste manier waarop we mensen kunnen bereiken om die verantwoordelijkheden te vervullen. Student Power staat op ons lijstje als we op zoek zijn naar jong talent. Zodra er sollicitanten binnenkomen, bellen we ongeveer een half uurtje met hen om ze beter te leren kennen. We houden dit praatje informeel en kijken naar de persoonlijkheidskenmerken die dit een goede sollicitant maken en die ons team meer diversiteit geven. Vervolgens shortlisten we een aantal van deze kandidaten en nodigen we hen uit voor een interview met twee van onze collega’s. Hier gaan we verder in op hun vaardigheden, interessegebieden en hoe dit past bij onze behoeften. We houden het proces graag flexibel en stemmen de precieze invulling van de rol en de daarbij behorende verantwoordelijkheden af op de sollicitant. Uit deze gesprekken selecteren we meestal één kandidaat. In dit geval hebben we er uiteindelijk zelfs voor gekozen om twee sollicitanten, waaronder Bonnie, aan te nemen.”

@Bonnie: Wat vind je tot nu toe van deze stage?

“Deze stage is super leuk en een geweldige manier om mijn professionele carrière te beginnen. Dit komt ook door hoe ik behandeld ben door mijn stagebegeleider. In het begin vroeg mijn stagebegeleider mij wat voor soort vaardigheden ik wilde leren tijdens mijn stage, waardoor ik de ruimte kreeg om de stage op mijn persoonlijke doelen af te stemmen. Dit is iets waar ik erg dankbaar voor ben omdat het mij de kans geeft om mezelf te ontwikkelen tot de persoon die ik wil zijn. Door de kleine omvang van de team worden we aangemoedigd om samen te werken, wat de werkomgeving zeer benaderbaar maakt. Wat ook helpt, is dat het hele team – inclusief de oprichters – ongeveer dezelfde leeftijd hebben als mij. Dit neemt een hoop formaliteiten weg en zorgt ervoor dat we elkaar goed begrijpen.”

@Elissa: Hoe is het om met stagiaires te werken en hoe zorgen jullie ervoor dat jullie stagiaires de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben?

“Bonnie is inmiddels echt een onderdeel geworden van ons team. Ze leert snel en komt altijd met nieuwe ideeën. We hebben echt bewondering voor hoe ze initiatief neemt, iedereen verantwoordelijk houdt en consequent streeft naar beter werk. Tijdens het sollicitatieproces werd het duidelijk dat Bonnie graag wat structuur in haar werk heeft. We hebben echt de tijd genomen om zowel haar leerproces als onze behoeften in te plannen in een stageplan. Er kan bijvoorbeeld wat te leren zijn op het gebied van SEO, wat wordt opgevolgd door een check van de huidige status en vervolgens een implementatieperiode om de kennis toe te passen en de wijzigingen aan te brengen. Ik geloof dat zowel Moja als Bonnie hier echt van hebben geprofiteerd.”

@Bonnie: Hoe zien jouw toekomstplannen eruit?

“Mijn master Digital Marketing aan de Universiteit van Amsterdam afronden en als ik de kans krijg, zou ik graag willen blijven werken met het team van Moja.”

Ook op zoek naar een stageplaats? Bekijk alle stageplaatsen!

Hulp nodig bij het vinden van een baan, het schrijven van je cv of sollicitatiebrief of het voorbereiden van je sollicitatiegesprek? Stuur ons een e-mail naar info@studentpower.com, we staan ​​altijd voor je klaar!

Related Posts

Leave a Comment